Ο τόπος μας

  Ο τόπος όπου βρίσκεται το σχολείο μας ονομάζεται Ισθμία, (περιοχή «Καλαμάκι»), ανήκει στον Νομό Κορινθίας και στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.  Είναι πολύ όμορφος γιατί είναι πλάι στη θάλασσα και κοντά στο βουνό. 

  Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Κόρινθο, πρωτεύουσα του Νομού και λίγο πιο πέρα από μια τουριστική κωμόπολη, το Λουτράκι. Επίσης, γύρω μας βρίσκονται μεγάλα και μικρά εργοστάσια, το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ισθμίας, εκκλησίες, παραλίες για κολύμπι, αθλητικοί χώροι, καταστήματα για φαγητό και πολλά άλλα ενδιαφέροντα?

  Ο καθένας πιστεύει ότι ο τόπος του είναι μοναδικός. Ο δικός μας όμως έχει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Είναι τόσο καθημερινό για εμάς, που νομίζαμε ότι σε όλους είναι οικείο και γνωστό. Όμως τελικά δεν είναι καθόλου έτσι!

  Σίγουρα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ακούσει τόσο για τη Διώρυγα, όσο και για τους αρχαίους αγώνες των Ισθμίων.  Πόσοι όμως έχουν την ευκαιρία να ζουν σ? έναν τόσο σημαντικό τόπο; Απ? τη μια ζούμε δίπλα σ? ένα μοναδικό τεχνικό έργο, που κυριολεκτικά έχει αλλάξει την πορεία της ναυτιλίας, της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Απ? την άλλη κατοικούμε στον ίδιο εκείνο τόπο που δημιούργησε και φιλοξένησε για εκατοντάδες χρόνια μια από τις σπουδαιότερες αθλητικές, και όχι μόνο, διοργανώσεις της αρχαίας Ελλάδας.

  Είμαστε τυχεροί που από τα παράθυρα του σχολείου μας, μπορούμε να βλέπουμε  τα κατάρτια των καραβιών που διασχίζουν τη διώρυγα και να ακούμε τις μπουρούδες τους να ηχούν. Ποιος άλλος έχει το μοναδικό αυτό προνόμιο;


Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;