ΚΥΑ -Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων για το νέο σχ. έτος & μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού

Σας ενημερώνουμε για λάβαμε το ΦΕΚ 3780/τΒ΄/08-09-2020 που αφορά στη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Για την καθημερινή λειτουργία του σχολείου:

  1. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γʼ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας (εξαιρέσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες μαθητών και για τους μαθητές ΣΜΕΑΕ).

  2. Προβλέπεται εκπαίδευση εντός της σχολικής μονάδας για τη χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

  3. Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

  4. Δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια, σχολικά πρωταθλήματα και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών. Διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

  5. Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών.

  6. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού στα διαλείμματα.

  7. Προβλέπεται αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν πυρετό ή και άλλα συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό COVID-19 για την προστασία των υπολοίπων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καλό θα ήταν να γίνεται θερμομέτρηση του παιδιού το πρωί πριν την αποχώρησή του από το σπίτι. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων το παιδί παραμένει στο σπίτι και ενημερώνεται το Σχολείο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 

Αναλυτικά οι οδηγίες στο έντυπο ΦΕΚ

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;