Ενημέρωση για την εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση

Η εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση μέσα από τις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ έχει ήδη ξεκινήσει. Η δημιουργία μαθημάτων από τους/τις εκπαιδευτικούς είναι σε εξέλιξη λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, πρόβλημα που πιθανά να αντιμετωπίσατε κι εσείς κατά τη διαδικασία εγγραφής και απόκτησης κωδικών στο ΠΣΔ. 
Η εγγραφή των μαθητών/τριών εγγραφών στο ΠΣΔ συνεχίζεται και οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται καθημερινά για τις νέες εγγραφές.

Οδηγίες για την εγγραφή στο ΠΣΔ
Για να αποκτήσετε λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.).
Συνδέεστε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/ και διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
·       Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας, τον οποίο λαμβάνετε από το Σχολείο (αφορά μαθητές/τριες Α τάξης και από μετεγγραφές που δεν είχαν ήδη λογαριασμό).
·       Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
·      Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
·       Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα λάβετε  e-mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει.

Aναλυτικές οδηγίες για εγγραφή στο ΠΣΔ ---->ΕΔΩ

 

Πλατφόρμες για ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση
Για την ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί του Δ. Σ. Ισθμίας αξιοποιούν τις πλατφόρμες e class και e me. Κάθε εκπαιδευτικός θα ενημερώσει για την πλατφόρμα την οποία αξιοποιεί.

Για να κάνετε εγγραφή στα μαθήματα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες για κάθε πλατφόρμα.

Οδηγίες για σύνδεση και εγγραφή στα μαθήματα του Σχολείου μας στην πλατφόρμα
e class

 

Για να παρακολουθήσουν τα παιδιά σας μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης στην πλατφόρμα e class θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
1. Εγγράφονται στο ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ με τα στοιχεία και τον αριθμό μητρώου τους και αποκτούν όνομα χρήστη.
2. Πληκτρολογούν https://eclass.sch.gr/ και επιλέγουν σύνδεση με λογαριασμό στο ΠΣΔ /sch.
3. Από το περιβάλλον χαρτοφυλάκιο χρήστη επιλέγουν την ένδειξη ΜΑΘΗΜΑΤΑ και επιλέγουν από τη λίστα αυτά που τα αφορούν.
Σε περίπτωση που το μάθημα είναι ανοιχτό (εικονίδιο : ανοιχτό λουκέτο) έχετε άμεση πρόσβαση.
Νέο υλικό προστίθεται συνεχώς και καλό θα είναι να ελέγχετε αν έχουν προστεθεί μαθήματα που σας αφορούν, μετά την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε. 

Αναλυτικές οδηγίες στο έγγραφο ΕΔΩ

 

Οδηγίες για σύνδεση και εγγραφή στα μαθήματα του σχολείου μας στην πλατφόρμα  E-me

 

1. Θα πρέπει τα παιδιά να συνδεθούν έστω και μία φορά με τους λογαριασμούς στο ΠΣΔ, ώστε να είναι ορατοί στην πλατφόρμα στη σελίδα e-me.edu.gr.

2. Σε επόμενη φάση-εφόσον πλέον είναι ορατοί- οι εκπαιδευτικοί τους θα μπορούν να τους εντοπίσουν και θα τους αποστείλουν πρόσκληση για συμμετοχή στην "κυψέλη" τους, όπως είναι η ορολογία για τα τμήματα σε αυτή την πλατφόρμα.
3. Την επόμενη φορά που θα συνδεθούν τα παιδιά στην πλατφόρμα θα ελέγξουν τις ειδοποιήσεις στην e-me (καμπανάκι), για να δουν αν έχουν λάβει πρόσκληση (ή προσκλήσεις) συμμετοχής σε κάποια «κυψέλη» (ή κυψέλες). Αν έχουν λάβει πρόσκληση από τον/την εκπαιδευτικό σου για συμμετοχή στην κυψέλη της τάξης, θα κάνουν «ΑΠΟΔΟΧΗ». Μετά την αποδοχή, θα είναι πλέον μέλη της συγκεκριμένης κυψέλης.

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;