Εγγραφή στις πλατφόρμες e-class και e-me

Ενημέρωση για την εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση

Η εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση μέσα από τις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ έχει ήδη ξεκινήσει. Έχουν δημιουργηθεί και αναρτηθεί μαθήματα στις πλατφόρμες e class και e me. Η δημιουργία μαθημάτων από τους/τις εκπαιδευτικούς είναι σε εξέλιξη λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, πρόβλημα που πιθανά να αντιμετωπίσατε κι εσείς κατά τη διαδικασία εγγραφής και απόκτησης κωδικών στο ΠΣΔ. 

Οι εκπαιδευτικοί του Δ.Σ.Ισθμίας αξιοποίησαν τις πλατφόρμες e class και e me.

Με δεδομένη και τη νέα παράταση εγγραφών στο ΠΣΔ, οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται καθημερινά για νέες εγγραφές.

 

Για να κάνετε εγγραφή στα μαθήματα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες για κάθε πλατφόρμα.

 

Οδηγίες για σύνδεση και εγγραφή στα μαθήματα του Σχολείου μας στην πλατφόρμα

e class

 

 

Για να παρακολουθήσουν τα παιδιά σας μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης στην πλατφόρμα e class θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1. Εγγράφονται στο ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ με τα στοιχεία και τον αριθμό μητρώου τους και αποκτούν όνομα χρήστη

2. Πληκτρολογούν https://eclass.sch.gr/ και επιλέγουν σύνδεση με λογαριασμό στο ΠΣΔ /sch

3. Επιλέγουμε Εγγραφή σε Μάθημα (πράσινο κουμπί δεξιά) ή Μαθήματα, απο τα αριστερά menu.

Tσεκάρουμε όλα τα μαθήματα που μας ενδιαφέρουν.

Σε περίπτωση που το μάθημα είναι ανοιχτό (εικονίδιο : ανοιχτό λουκέτο) έχετε άμεση πρόσβαση. Ανοιχτά μαθήματα υπάρχουν από τους/τις εκπαιδευτικούς για ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΤΠΕ, ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Νέο υλικό προστίθεται συνεχώς και καλό θα είναι να ελέγχετε αν έχουν προστεθεί μαθήματα που σας αφορούν, μετά την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε. 

 

Για αναλυτικές οδηγίες εγγραφης στο e-class με φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

 

 

Οδηγίες για σύνδεση και εγγραφή στα μαθήματα του σχολείου μας στην πλατφόρμα

e-me

 

1. Θα πρέπει τα παιδιά να συνδεθούν έστω και μία φορά με τους λογαριασμούς στο ΠΣΔ, ώστε να είναι ορατοί στην πλατφόρμα στη σελίδα e-me.edu.gr.

2. Σε επόμενη φάση-εφόσον πλέον είναι ορατοί- οι εκπαιδευτικοί τους θα μπορούν να τους εντοπίσουν και θα τους αποστείλουν πρόσκληση για συμμετοχή στην "κυψέλη" τους, όπως είναι η ορολογία για τα τμήματα σε αυτή την πλατφόρμα.

3. Την επόμενη φορά που θα συνδεθούν τα παιδιά στην πλατφόρμα θα ελέγξουν τις ειδοποιήσεις στην e-me (καμπανάκι), για να δουν αν έχουν λάβει πρόσκληση (ή προσκλήσεις) συμμετοχής σε κάποια «κυψέλη» (ή κυψέλες). Αν έχουν λάβει πρόσκληση από τον/την εκπαιδευτικό σου για συμμετοχή στην κυψέλη της τάξης, θα κάνουν «ΑΠΟΔΟΧΗ». Μετά την αποδοχή, θα είναι πλέον μέλη της συγκεκριμένης κυψέλης.

 

Για αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο e-me με φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;