Εκδρομή Ε’ και Στ’ τάξεων στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο Νεμέας

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν αρχικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέα;. Με τη συνοδεία του ξεναγού μας περιηγήθηκαν στα εκθέματα του Μουσείου και στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο Ναός του Δία, καθώς και ο μύθος του Οφέλντη. Έπειτα, στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας, οι μαθητές είχαν ευκαιρία να αναπαραστήσουν τους Αγώνες Δρόμου των αρχαίων Νέμεων.

 

 

Επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ τάξης στην Κοινότητα Ισθμίας

Στο πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ΔΡΩ και του της ΣΤ τάξης τα παιδιά επισκέφτηκαν την Κοινότητα Ισθμίας.
Μας υποδέχτηκαν οι κκ. Γεώργιος Γκεζερλής, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και Πηγή Ρουστέμη, Δημοτικός υπάλληλος.
Η προετοιμασία για την επίσκεψη αφορούσε στην διατύπωση ερωτήσεων για θέματα που σχετίζονται με την περιοχή όπου ζουν και τους τρόπους επίλυσης. Ρώτησαν
-για το ζήτημα των σκουπιδιών –έλλειψη κάδων, ημέρες αποκομιδής, τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για περισσότερα υλικά κ.α.,
-για τα αδέσποτα ζώα και τις υποχρεώσεις του Δήμου προς τους πολίτες,
-για την έλλειψη συγκοινωνίας,
-για τον ελλιπή φωτισμό στους δρόμους.
Τα παιδιά αναφέρθηκαν και στην ευθύνη των πολιτών για την επίλυση κάποιων προβλημάτων.
Από τις απαντήσεις που δόθηκαν και τη συζήτηση που ακολούθησε ενημερωθήκαμε για πολλά και ενδιαφέροντα σχέδια του Δήμου, το νέο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας αλλά και τη λειτουργία του Τοπικού και του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

WP 20200225 10 57 35 Pro Custom

WP 20200225 12 56 17 Pro Custom

WP 20200225 12 58 09 Pro Custom

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Ε1,Ε2,Στ1 και Στ2 στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Φουγάρο» στο Ναύπλιο

Στις 23.01.20 το Ε1, Ε2, Στ1 και Στ2 του Σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Φουγάρο» στο Ναύπλιο.

Η Ε΄ τάξη συμμετείχε στο πρόγραμμα «Μπλε» κατά το οποίο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη, πιο συγκεκριμένα με την αφηρημένη, με βιωματικό τρόπο. Δημιούργησαν δικά τους έργα με λαδοπαστέλ.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, αρχικά ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα σύγχρονης τέχνης. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε μουσικοκινητικό πρόγραμμα ελεύθερης έκφρασης.

 

 

 

Επίσκεψη Δ τάξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου και την Πινακοθήκη Κορίνθου

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου και την Πινακοθήκη Κορίνθου. Στη Βιβλιοθήκη συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο <<Η σελήνη, τ΄άστρα και οι μύθοι τους>>. Παρακολούθησαν σχετικό βίντεο, κατασκεύασαν τηλεσκόπια με τους αστερισμούς και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Στην Πινακοθήκη παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων>>. Εργάστηκαν βιωματικά προκειμένου να αντιληφθούν, πώς άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να θαυμάσουν έναν πίνακα ζωγραφικής. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πινακοθήκης και γνώρισαν τους πίνακες ενός πολύ γνωστού Κορίνθιου ζωγράφου.

 

Επίσκεψη πινακοθήκη - βιβλιοθήκη Β και Γ τάξη

Οι μαθητές της Β & Γ τάξης επισκέφτηκαν την πινακοθήκη και τα δημοτική βιβλιοθήκη της Κορίνθου την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.
Στην Πινακοθήκη παρακολουθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις τεχνικές ζωγραφικής.

 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;