Οι μαθητές της Δ τάξης δημιουργούν με? HotPotatoes!

Στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ? τάξης με την υπεύθυνη δασκάλα της τάξης τους, την κ. Αρχοντούλα Γεωργίου, πραγματοποίησαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Νερό? πηγή ζωής».

Σε συνέχεια των δράσεων που έχουν παρουσιαστεί προηγουμένως, οι μαθητές δημιούργησαν μέσω  του «HotPotatoes» ενός προγράμματος ανοιχτού λογισμικού, εκπαιδευτικές ασκήσεις διαφόρων μορφών όπως: κουίζ πολλαπλής επιλογής, σύντομων απαντήσεων, μπερδεμένες προτάσεις, αντιστοίχισης και συμπλήρωσης κενών λέξεων.

Η παιδαγωγική αξία των προγραμμάτων του Hotpotatoes βρίσκεται κυρίως στη δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές να φτιάξουν εύκολα πολλά και διαφορετικά είδη ασκήσεων με τη μορφή ιστοσελίδων (html). Στη συνέχεια οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ασκήσεις είτε μέσα στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής (εφόσον αποθηκευτούν στο τοπικό δίκτυο) είτε με σύνδεση στο διαδίκτυο (εφόσον αποθηκευτούν σε διακομιστή  ιστοσελίδων π.χ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).

Οι ασκήσεις συνδυάστηκαν κατάλληλα με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Νερό? πηγή ζωής» και έγινε αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος για εμπέδωση της παραγόμενης γνώσης, για χρήση των νέων τεχνολογιών και για ανατροφοδότηση (feedback).

Οι μαθητές και η δασκάλα της Δ? τάξης ευχαριστούν πολύ  τον υπεύθυνο δάσκαλο Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Γεώργιο Κατσίγιαννη, ο οποίος δίδαξε το λογισμικό  «HotPotatoes»  στους μαθητές και τους βοήθησε στη διαμόρφωση των ασκήσεων, που είχαν προετοιμάσει στην τάξη, σε ηλεκτρονική μορφή.

Παραδείγματα των ασκήσεων μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;