Επίσκεψη στο μουσείο Λινός

Σήμερα, στις 19 Οκτωβρίου 2016, οι μαθητές των Α? ,Β? και Δ? τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του μουσείου Λινός στον Σολομό Κορινθίας.

Σ? έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν αρκετές γνώσεις σχετικές με την διαμόρφωση ενός παραδοσιακού ελληνικού σπιτικού του περασμένου αιώνα: παλιά οικιακά σκεύη, ο χώρος του καθιστικού με το τζάκι , το κελάρι όπου διατηρούσαν τα τρόφιμα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παιδιών. Επίσης τα εργαλεία του μαραγκού, του σιδερά καθώς και τα σύνεργα του μαθητή του περασμένου αιώνα τους έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση .

Στον εξωτερικό χώρο του μουσείου υπήρχαν θεματικοί χώροι με αντικείμενο τα αρωματικά φυτά και τα οικόσιτα ζώα που προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον των μαθητών.

Τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν δια ζώσης το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών ,συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία παραγωγής μούστου. Αυτή η δραστηριότητα προκάλεσε τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό τους.

Οι μαθητές αποχώρησαν από το χώρο του μουσείου ενθουσιασμένοι, έχοντας αποκτήσει πολλές γνώσεις για το παραδοσιακό ελληνικό σπίτι , για τα παραδοσιακά επαγγέλματα καθώς και για το πάτημα των σταφυλιών και την παραγωγή μούστου.

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;