Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Σοκολάτας

 

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 πήγαμε με το Σχολείο μας στο Εργοστάσιο Σοκολάτας.

Περάσαμε πολύ όμορφα..

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ακολουθούν διηγήσεις των παιδιών:

«Στις 12:00 πήγαμε στον τρίτο όροφο όπου εκεί ήταν η Αστυνομία. Είδαμε video για τον εκφοβισμό στα σχολεία και στο διαδίκτυο και ένα παιδικό με τους νταήδες?»

«Είδαμε βίντεο πως άνθρωποι που στέλνανε στον φίλο τους φωτογραφίες, τα νέα και ό,τι έχουν κάνει και το γράφουν στο διαδίκτυο και νομίζουν ότι τα στέλνουν μόνο στον φίλο τους τα βλέπουν άγνωστοι άνθρωποι και τους κλέβουν.

Μπορούν να εκβιάσουν τα παιδιά οι μεγάλοι που παριστάνουν τα παιδιά. Μπορούν ενήλικες που είναι κακοί να στείλουν τη φωτογραφία ενός παιδιού, να λένε να συναντηθούν κρυφά από τους γονείς τους και να τα κλέβουν.»

«Μάθαμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ξένους ανθρώπους στο ίντερνετ. Δεν πρέπει να λέμε για την οικογένειά μας, δεν πρέπει να δίνουμε φωτογραφίες σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε αλλά και να μην τους εμπιστευόμαστε?»

«Μας είπαν ότι το ίντερνετ δεν είναι μόνο παιχνίδια. Μπορούμε βέβαια να μιλάμε με ανθρώπους που ξέρουμε και όχι με ξένους. Αργότερα μας είπανε πως ότι γράφουμε μεταδίδεται στον υπολογιστή τους για να μας προστατεύουν?»

«Πρέπει να προστατευόμαστε και να μιλάμε στους γονείς μας και στους δασκάλους μας για τα άσχημα πράγματα που μας συμβαίνουν όταν παίζουμε στον υπολογιστή?»

«Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι το ίντερνετ είναι καλό,

βρίσκεις πληροφορίες στο λεπτό,

τους αγνώστους να μην κοιτάμε

και στη μητέρα μας κοντά να πάμε?»

 

 

 

 

 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;