Η Ε και Στ τάξεις στο Μουσείο Βορρέ

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης και Λαϊκής Ελληνικής Τέχνης Βορρέ που βρίσκεται στην Παιανία.

Αρχικά, συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται γίνεται λουλούδι», όπου με τη βοήθεια των ξεναγών φτιάξαμε απίθανα κολλάζ με ανακυκλώσιμα υλικά (όπως καλαμάκια, υφάσματα, χαρτόνια) και μάθαμε πως τίποτα δεν είναι άχρηστο, τίποτα δεν πάει χαμένο!

Στη συνέχεια, ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα Σύγχρονης ελληνικής τέχνης και είδαμε πολλούς μοντέρνους πίνακες από Έλληνες καλλιτέχνες. Η Σύγχρονη Αφροδίτη, οι Τρισδιάστατοι Τοίχοι και το Μεγάλο Φανάρι μας εντυπωσίασαν περισσότερο, καθώς αποτελούν συνθέσεις που δημιουργήθηκαν με τη χρησιμοποίηση του φωτός, του ήχου και της κίνησης συνδυάζοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας με την τέχνη.

Ύστερα, επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο που είναι ένα ασυνήθιστο σύμπλεγμα κτιρίων, αυλών και κήπων. Είδαμε έναν παραδοσιακό στάβλο, παραδοσιακά χωριάτικα σπίτια με κεραμικά, λαϊκά κειμήλια και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν πριν από αιώνες στην καθημερινή ζωή. Ακόμη, περιπλανηθήκαμε στους καταπράσινους κήπους του Μουσείου απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα της φύσης. Εντυπωσιαστήκαμε όταν μάθαμε πως ο Ίωνας Βορρές, ιδρυτής του Μουσείου, οποίος σήμερα είναι 91 χρόνων, συνεχίζει και ζει ακόμα σε ένα από τα ανακαινισμένα παραδοσιακά χωριάτικα σπίτια.

Πραγματικά, περάσαμε πολύ ωραία και τη θεωρούμε ως την καλύτερη σχολική εκδρομή μέχρι τώρα!!!

Εκ μέρους των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ2 τάξης

 

 

 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;