Εορτασμός της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022-23

Το Σχολείο μας γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών του Σχολείου μας ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ο εορτασμός της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία και συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022.

Την 2η διδακτική ώρα όλα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου ενημερώθηκαν για τη σημασία και την αξία της Ημέρας και του Αθλητισμού γενικότερα καθώς και για το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι υπόλοιπες τάξεις, (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) απασχολήθηκαν στο χώρο του Σχολείου όπου πέρασα κυκλικά από σε τρεις σταθμούς:

  • Στο προαύλιο με κινητικά παιχνίδια με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα Βροντίση

  • Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα Σταυροπούλου, με κινητικές δραστηριότητες

  • Στην αίθουσα πληροφορικής με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κα Ντέλλα όπου συμμετείχαν σε «Παιχνίδι Γνώσεων» σχετικό με το θέμα της ημέρας

Τις υπόλοιπες ώρες (πρώτη και τελευταία), οι μαθητές/τριες ήταν στις αίθουσές τους όπου δημιούργησαν εικαστικές συνθέσεις εμπνευσμένες από την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Λουτράκι όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Παραολυμπιακά Αθλήματα» καθώς και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Εξοικειώθηκαν με παραολυμπιακά αθλήματα (π.χ. μπότσια)  αλλά και κλασικά ολυμπιακά αθλήματα όπως είναι η τοξοβολία. Με αυτόν τον τρόπο είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις φυσικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων, ώστε να καταφέρνουν να αγωνίζονται και να επιτυγχάνουν σε υψηλό επίπεδο. Επίσης ενδυνάμωσαν την ενσυναίσθησή τους για τα άτομα με ειδικές ικανότητες και ταυτόχρονα καλλιέργησαν το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα μέσω των ομαδικών αθλημάτων που γνώρισαν κι έπαιξαν.

317560774_518798196850721_8587282245305362977_n.jpg

ok_image3.jpg

ok_image10.jpg

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;