3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα 3/10/2016 το σχολείο μας γιόρτασε την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα:   

«Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας:  Αθλητισμός - Δικαίωμα για όλους».

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, χωρίστηκαν σε 3 μεγάλες ομάδες με μικτή σύνθεση και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών  συμμετείχαν κυκλικά σε   δραστηριότητες σε τρεις διαφορετικούς χώρους: προαύλιο, γήπεδο και  αίθουσα προβολών.

Η μικτή σύνθεση των ομάδων και η ευχάριστη αλλά όχι ανταγωνιστική μορφή των δραστηριοτήτων, ενέπνευσαν στα παιδιά ομαδικότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη, σεβασμό, δίκαιο αγώνα, αυτοεκτίμηση αλλά και χαρά, διασκέδαση και ικανοποίηση.

Στους εξωτερικούς χώρους ασχολήθηκαν με κινητικές δραστηριότητες κατά την διεξαγωγή των οποίων είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αξίες του αθλητισμού πέρα από τις έννοιες νίκη/ήττα.

Κατά την παραμονή τους στην αίθουσα παρακολούθησαν σύντομη προβολή σχετική με το θέμα της ημέρας. Με καταιγισμό ιδεών και συζήτηση, αναδείχτηκαν τα βαθύτερα νοήματα και οι αξίες της συμμετοχής, της προσπάθειας και του δίκαιου αγώνα στον αθλητισμό αλλά και  σε άλλες πτυχές της ζωής.

Η ημέρα, σύμφωνα με αξιολόγηση των παιδιών,  ήταν επιτυχημένη, διδακτική,  διασκεδαστική και καλά οργανωμένη.

Προσπαθούμε ώστε το νόημα και το μήνυμα της ημέρας να βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών μας.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμβολή τους!

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;