Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Δ. Σ. Ισθμίας

Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και σε συνδυασμό με το γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (υπεύθυνη εκπαιδευτικός Βάια Μανώλη),  το Σχολείο μας  επισκέφτηκαν εκπαιδευτές, συνοδοί  και εκπαιδευόμενοι από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  (ΚΔΑΠ)  Πεύκης -Μεταμόρφωσης -Λυκόβρυσης.

Η κα Ειρήνη μας μίλησε για την ομάδα, το Κέντρο και τις δραστηριότητές του αλλά και για τα άτομα με αναπηρία. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις ικανότητες των ατόμων αυτών.

Παρουσιάστηκε και η ομάδα: Ο Σωτήρης ήταν φωτογράφος, ο Σπύρος ήταν αθλητής και μάλιστα παραολυμπιονίκης, η Ελέτη ήταν γιατρός και η Βασιλική μιλούσε 4 γλώσσες (Έλενα, Κωνσταντίνα).  Ήταν πολύ φιλικοί και καλοί  αλλά μας έκανε εντύπωση που ήταν τόσο ταλαντούχοι (Αγγελική, Πελαγία, Ρεβέκα). Ήταν πολύ καλά παιδιά και αυτό που με ευχαρίστησε ήταν ότι δεν μας ντρέπονταν και ότι ήταν πολύ χαρούμενα (Ανδριάνα).

Μου άρεσε που σηκωθήκαμε για να ζήσουμε την εμπειρία να είσαι τυφλός (Αλέξη). Μας άρεσαν πολύ όλα τα παιχνίδια που παίξαμε.

Μας πρόσφεραν  κατασκευές και χειροποίητα στολίδια.

Φυτέψαμε το δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ του Δ.Σ.Ισθμίας και του ΚΔΑΠ (Παρασκευή).

Ζωγραφίσαμε μαζί τα χέρια μας και γράψαμε το σύνθημα ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ. Μέσα στις ζωγραφιές μας γράψαμε τα ονόματά μας και ευχές (Παρασκευή).

Νιώσαμε πολύ χαρούμενοι για τα άτομα αυτά. Μας άρεσε που μάθαμε  για τη ζωή τους  (Αλέξανδρος και Άγγελος). Θέλουμε να τους ξαναδούμε σύντομα (Αγγελική, Πελαγία, Ρεβέκα).  

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας.  Ήταν πολύ συγκινητικό που μας επισκέφτηκαν και έμειναν μαζί μας (Γιώργος).

Από την επίσκεψη αυτή έμαθα πως η ζωή του καθενός μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή (Γιάννης). Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πιο δύσκολο να μάθουν (Μανώλης), όμως κάνουν μεγάλες προσπάθειες και καταφέρνουν να κάνουν πολλά πράγματα, τίποτε δεν τους σταματά (Ελισάβετ).

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια δικαιώματα απλά τα άτομα με ειδικές ανάγκες χρειάζονται περισσότερη κατανόηση και βοήθεια  (Μαρισόφη). 

Όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη είμαστε διαφορετικοί και δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τη διαφορετικότητα. Τα άτομα που έχουν μερικές δυσκολίες είναι σαν κι εμάς και δεν πρέπει να προσβάλλουμε κανέναν ...Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι διαφορετικός (Αγγελική και Ιωάννα).

1.jpg 2.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg

7.jpg 8.jpg 9.jpg

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;