Συμμετοχή του Δ.Σ Ισθμίας στο πρόγραμμα "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ"

Τη σχ. χρονιά 2017-18 οι μαθητές των Γ1, Δ2 και ΣΤ τάξεων και οι εκπαιδευτικοί Φιλιώ Φίλη, Δέσποινα Βροντίση και Βάια Μανώλη συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ".

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν το περιβάλλον, τη διατροφή και τον ενεργό πολίτη με σκοπό την κατανόηση εννοιών όπως η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός.

Επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά

Οι μαθητές και μαθήτριες του Δ. Σ. Ισθμίας επισκέφθηκαν την τοπική Λαϊκή Αγορά. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πωλητές/παραγωγούς και να πάρουν απαντήσεις στις απορίες τους για την διατροφική αξία, την καλλιέργεια, την παραγωγή και την διάθεση των αγροτικών προϊόντων. Επίσης, ενημερώθηκαν για την σημασία της κατανάλωσης τοπικών οπωροκηπευτικών στην κατάλληλη εποχή.

Επίσκεψη στην Κοινότητα

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ΔΡΩ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας επισκέφτηκαν την Δευτέρα  7 Μαΐου 2018  το Κοινοτικό Κατάστημα Ισθμίας.

Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινότητά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Σχολείο και τον τόπο τους  και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κος Δήμου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

Στην συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υπεύθυνη στάση των πολιτών για την αντιμετώπιση καταστάσεων αλλά και τον εθελοντισμό ως άποψη ζωής.

Προσφέρω και Βοηθώ

Στο πλαίσιο της δράσης «Νοιάζομαι και Δρω» οι μαθητές/τριες του Γ1 τμήματος του Δ. Σχ. Ισθμίας, προσέφεραν με προθυμία ρούχα και παπούτσια, τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση, για ανακύκλωση.

Σκοπός ήταν αυτά να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Τα παιδιά μας χάρηκαν για αυτή τη δράση και συγχρόνως αντιλήφθηκαν την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης! 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;