Εκδρομή στο Μουσείο Κοτσανά

KOTSANAS MAIN1

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Ένα από τα πιο ωραία μουσεία της χώρας μας είναι το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Σε αυτό το μουσείο μπορείς να πας και να θαυμάσεις τις εντυπωσιακές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων.
Ξεκινώντας την ξενάγηση, το πρώτο πράγμα που σου δείχνουνε είναι ένας αρχαίος γερανός με τον οποίο τότε μπορούσαν να σηκώσουνε πέτρες που ζύγιζαν πάνω από 30 κιλά. Στην συνέχεια σου έδειχναν το πρώτο ρομπότ της ιστορίας. Η χρήση του ήταν απλή. Τοποθετούσες στο αριστερό του χέρι ένα ποτήρι. Το βάρος του ποτηριού ενεργοποιούσε ένα σύστημα και μέσω αυτού του συστήματος έτρεχε στο ποτήρι νερωμένο κρασί. Έπειτα έβλεπες 2 συστήματα επικοινωνίας. Το ένα ήταν με φωτιές. Το άλλο ήταν πιο ιδιαίτερο. Ήταν ο τρόπος επικοινωνίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέσω των πυρσών και κάτι μεγάλων σωλήνων με νερό, που είχαν μέσα τους ξύλα με μηνύματα, επικοινωνούσαν. Μετά σου έδειχναν τον πρώτο συναγερμό που φτιάχτηκε. Με τη βοήθεια ενός σκοινιού και εκμεταλλευόμενοι την πίεση του αέρα, οι αρχαίοι είχαν φτιάξει ένα μηχανισμό ο οποίος ενεργοποιούταν κάθε φορά που κάποιος άνοιγε την πόρτα και έβγαζε έναν ήχο σαν πουλί. Αμέσως μετά είδαμε τον τρόπο με τον οποίον άνοιγαν αυτόματα οι μεγάλες ξύλινες πόρτες των ναών και στην συνέχεια το ξυπνητήρι του Πλάτωνα το οποίο λειτουργούσε με νερό. Ακόμα είδαμε και τα κανόνια που διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Η σιδερόμπαλα εκτοξευόταν με τη βοήθεια του ατμού μέχρι και 500 μέτρα.
Ι.Τ.

Katapelths

Εκδρομή στο Μουσείο Κοτσανά

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2019 τα τμήματα της Ε΄ και της ΣΤ’ Δημοτικού επισκέφτηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κολωνάκι.

Το μουσείο εξωτερικά είναι σαν παλάτι, γιατί εκεί κατοικούσε μία βασίλισσα μερικούς αιώνες πριν. Το εσωτερικό του είναι αρκετά μεγάλο και παντού έχει εντυπωσιακά εκθέματα.

pindarou

Τα περισσότερα εκθέματα λειτουργούν με την δύναμη του νερού και της φωτιάς. Ο ήχος που βγάζουν είναι χαρακτηριστικός, γιατί σου θυμίζει κελάηδισμα πουλιών
Οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν άκρως εντυπωσιακές και μας άφησαν όλους άφωνους. Ήταν όλα εκπληκτικά και όλοι κοίταγαν με δέος αυτά τα υπέροχα εκθέματα, που τα περισσότερα από αυτά τα θεωρούμε αυτονόητα, όπως το ξυπνητήρι που τότε είχε ολόκληρη διαδικασία για να χτυπήσει, πλέον όμως το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πατήσεις μερικά κουμπιά.
Η εκδρομή ήταν πολύ ωραία και σίγουρα θα θέλαμε να ξαναπάμε, γιατί περάσαμε υπέροχα.
Δ.Μ – Ν.Κ.

Η επίσκεψη στο μουσείο

Στην επίσκεψη αυτή, περάσαμε τέλεια! Μάθαμε πολλά πράγματα των αρχαίων Ελλήνων! Πραγματικά είναι οι πιο ωραίες εφευρέσεις των Ελλήνων. Το αγαπημένο μας ήταν η πυξίδα και το ξυπνητήρι. Ήταν η πιο ωραία εκδρομή φέτος! Μας άρεσε πάρα πολύ!

kotsana 1kotsana 2

Ιστοσελίδα του Μουσείου: https://kotsanasmuseum.com/

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;