ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ

Σήμερα στις 6/3/2018 επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Κορίνθου.

Μάθαμε για τη στρατηγική-γεωγραφική θέση της αρχαίας Κορίνθου, που σε συνδυασμό με την πλούσια παραγωγή σε γεωργικά προϊόντα, αγγεία καθώς και με την οικονομική εκμετάλλευση της αρχαίας διώλκου την έκαναν την πλουσιότερη πόλη της Ελλάδας στα αρχαία χρόνια.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η περιήγηση μας στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου:

Είδαμε τον αρχαϊκό «ναό του Απόλλωνα» (540π.Χ), δωρικού ρυθμού. Επίσης την πλακόστρωτη «οδό Λεχαίου» όπου στεγαζόταν η αρχαία αγορά.

Εντυπωσιαστήκαμε από την κρήνη «Πειρήνη», και την κρήνη «Γλαύκη» που εφοδίαζαν την πόλη με νερό. Ανεβήκαμε στο «βήμα», όπου το 52 μ.Χ , ο Απόστολος Παύλος μίλησε στους Κορίνθιους για το νόημα του χριστιανισμού.

Στο μουσείο είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις εξαιρετικές συλλογές ευρημάτων από τα γεωμετρικά μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια, καθώς και τα αφιερώματα πήλινων ανθρώπινων μελών από το Ασκληπιείο.

Φύγαμε από την αρχαία Κόρινθο έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις μας για την ιστορία της περιοχής μας. Νιώσαμε θαυμασμό για το μεγαλείο , τον πλούτο και τον πολιτισμό της αρχαίας Κορίνθου καθώς και υπερηφάνεια που είμαστε κάτοικοι αυτού του τόπου.

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;