Επίσκεψη στην Actionaid

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων επισκεφτήκαμε το εκπαιδευτικό κέντρο της ActionAid στην Αθήνα.

Κατεβήκαμε, όλοι μαζί, βιαστικά από το λεωφορείο που θα μας μετέφερε απ? το σχολείο, στο κτίριο της Actionaid. Ήμασταν σίγουροι πως θα ήταν μια διαφορετική εκδρομή γεμάτη εκπλήξεις. Με διαφορετικές δράσεις και διαφορετικά διδάγματα. Η ιδέα αυτή μας συνάρπαζε.

Προχωρήσαμε ανυπόμονα και μπήκαμε μέσα στο πρώτο δωμάτιο. Εκεί μας περίμενε μια κυρία η οποία μας οδήγησε σε ένα δεύτερο χώρο, έχοντας δώσει σε καθένα από εμάς ένα χάρτινο, χρωματιστό κλειδί, το οποίο είπε πως θα μας χρειαζότανε αργότερα.

O χώρος ήταν μια ιδιαίτερα αληθοφανής προσομοίωση αεροπλάνου. Εκεί προβληματιστήκαμε για το πώς μπορεί να είναι ένα διαφορετικό ξενοδοχείο.

Ύστερα οδηγηθήκαμε στην τρίτη αίθουσα η οποία ήταν μια προσομοίωση της ζωής σε μια φτωχή χώρα. Μετά χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες ανάλογα με το χρώμα κλειδιού που είχαμε. Κάθε ομάδα έλαβε ορισμένες οδηγίες που δεν συμβάδιζαν με της οδηγίες που είχε λάβει η άλλη ομάδα. Αυτό αποσκοπούσε στην κατάργηση των στερεοτύπων.

Κάναμε και διάφορες άλλες δραστηριότητες με σκοπό την ανάπτυξη εμπιστοσύνης ανάμεσά μας.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, με πολλά διδάγματα που προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

 

 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;