Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, Δημοτική Πηγή και Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου

Στην επίσκεψή μας στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης παιδιά και εκπαιδευτικοί άκουσαν πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα για την ανακύκλωση ενώ παρατήρησαν από κοντά τα στάδια ανακύκλωσης διαφόρων υλικών.
Συζήτησαν για τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη και αντιλήφθηκαν την υπευθυνότητα που χρειάζεται να δείχνουν ως ενεργοί πολίτες.

nero3nero2

 

Στο κτίριο της Δημοτικής Ιαματικής Πηγής ενημερώθηκαν για την ιστορία του νερού στο Λουτράκι, μια περιοχή με φυσικές πηγές και ιαματικά νερά, και τα μεγάλα οφέλη τους για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Είδαν από κοντά και τις εγκαταστάσεις των σύγχρονων ιαματικών λουτρών όπου και ενημερώθηκαν για την λειτουργία τους και την σχέση τους με την ανάπτυξη του τόπου.

nero1nero4

Εντυπώσεις παιδιών

Επίσκεψη στην Πηγή Λουτρακίου

Πήγαμε εκδρομή στην Πηγή του Λουτρακίου. Πιο πολύ εντύπωση μας έκανε ο βράχος, αυτός ο βράχος έμοιαζε με κεφάλι γίγαντα. Κάτω από τον βράχο υπήρχε θεραπευτικό νερό που έκανε καλά τους ανθρώπους. Όπως είπε και η κυρία, είχε 30ο Κελσίου.

Νίκος, Ελένη, Παύλος, Γωγώ

nero6

Στο SPA στο Λουτράκι

Μας έκαναν εντύπωση οι πισίνες και η έξω και η μέσα, η περίεργη σκάλα και μια βρυσούλα που είχε ιαματικό νερό και από πάνω στον τοίχο την Παναγία και τον Χριστό που ήταν ψηφιδωτό με μικρές πέτρες. Είχε κι μπανιέρες για να κάνουν οι άνθρωποι ντους όταν βγαίνουν από τις πισίνες. Είχε λίγο κόσμο. Τα παιδιά μέχρι 18 ετών, δεν επιτρέπεται να μπουν στις πισίνες. Το spa είναι χρήσιμο για να γιατρεύουν οι άνθρωποι τις πληγές τους. Το spa παλιότερα ήταν Λουτρά.

Δημήτρης, Χρήστος, Νίκος, Κλεοπάτρα

Στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Μας έκαναν εντύπωση τα πολλά μηχανήματα. Είδαμε πολλά υλικά ανακύκλωσης, όπως τριμμένα καπάκια, προφυλακτήρες αμαξιών και τριμμένες σακούλες. Μάθαμε ότι πολλά ρούχα φτιάχνονται από ανακυκλώσιμα υλικά. Το εργοστάσιο ήταν πολύ μεγάλο και για να το φυλάει είχε δυο σκυλιά. Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη!

Γιάννης, Ανδρέας, Μαρία, Ένκι

nero5

Στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Στο εργοστάσιο, μας έκανε πολύ εντύπωση ότι υπήρχαν πολλές χρήσεις για τα καπάκια. Πολλές από αυτές ήταν σακούλες, τελάρα, αναπηρικά καροτσάκια, προφυλακτήρες αυτοκινήτου. Μας έκανε εντύπωση πόσο σκληρή ήταν η δουλειά αυτή. Χρειαζόμαστε τέτοια εργοστάσια. Υπήρχαν πολλά μηχανήματα όπως σπαστήρας, το καζάνι, τα μακαρόνια, γέμιση κόκκου.

Γιάννης, Νικολέτα, Ηλέκτρα, Γιώργος

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;