Εργασίες για την 28η Οκτωβρίου στο μάθημα των Εικαστικών

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο μάθημα των Εικαστικών οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ. Σ. Ισθμίας:

 

  • Εργάστηκαν σε φωτοτυπίες απο φωτο- κολάζ που βρήκα στο διαδίκτυο και έφτιαξα στον υπολογιστή με φωτογραφίες και γραπτά από τον πόλεμο του ΄40. Ζητήθηκε να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία και χαρούμενα χρώματα με μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και χρωματιστά κομμένα χαρτονάκια σε μικρά κομμάτια και σχέδια γεμάτα με μηνύματα Αγάπης, Ειρήνης, Ελευθερίας, Ισότητας, Δικαιοσύνης, πάνω στις εικόνες αυτές. Ακόμα και διαγράφοντάς τις ή μουτζουρώνοντας ή καλύπτοντας τις με τα χαρτονάκια.

Τελικά, μετέτρεψαν τις εικόνες πολέμου σε εικόνες Ειρήνης και Αγάπης.

 

  • Τους έδωσα φωτοτυπία από δική μου γελοιογραφία για τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο . Ο τίτλος της είναι “ Ντόμινο ”. Ο πόλεμος είναι ένα κακό παιχνίδι μεταξύ των Αρχηγών που έχουν την λανθασμένη αντίληψη ενός μωρού που θέλει μόνο να φάει (πλουτίσει) και να καταστρέψει (ρίξει κάτω το πιόνι - τον στρατιώτη – τον άμαχο πληθυσμό – την Ελευθερία – την Αγάπη - την Ισότητα ). Οι κακοί από κούνια, ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, πίστευαν στον φασισμό.

Τα μεγαλύτερα παιδιά παρωθήθηκαν να συνεχίσουν την γελοιογραφία προσθέτοντας την δικιά τους σκέψη και με χιούμορ, να αποδώσουν σχέδια με χρώματα και χαρτονάκια και λόγια που να αποτρέπουν τον πόλεμο και να μαλώνουν αυτά τα μωρά.


Η εκπαιδευτικός Εικαστικών

 

Χριστίνα Λουκίδη

 IMG 20191025 082633

IMG 20191025 082313

IMG 20191025 082313

 

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;