Πιλοτικό Πρόγραμμα Διασχολικής Επικοινωνίας - 2η συνεδρία

Πιλοτικό Πρόγραμμα Διασχολικής Επικοινωνίας

του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας με το Δημοτικό Σχολείο Gifu στην Ιαπωνία (2η συνεδρία)

tanaka5

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαδικτυακή επικοινωνία με τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο Gifu στην Ιαπωνία

Κατά τη διάρκεια αυτής της «συνάντησης» τα παιδιά παρουσίασαν τις απόψεις τους για το θέμα της Θαλάσσιας ρύπανσης: Οι μαθητές /τριες του Σχολείου μας αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες των ανθρώπων, τα σκουπίδια, την ρύπανση των εργοστασίων, την υπεραλίευση κ.α.

gifu1

Συμμαθητές/τριες από το Σχολείο Gifu  άκουσαν με ενδιαφέρον τις απόψεις των Ελλήνων και παρουσίασαν τις δικές τους σκέψεις: Αναφέρθηκαν στην πλαστική σακούλα, στα απόβλητα εργοστασίων, στα πυρηνικά /τοξικά απόβλητα και την καταστροφή των θαλασσών.

Ρώτησαν τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε στον τόπο μας και απάντησαν για όσα συμβαίνουν στον δικό τους τόπο.

Στο τέλος μαθητές/τριες της Δ2 τάξης έδειξαν τις αφίσες με μηνύματα που είχαν δημιουργήσει για το θέμα.

gifu2

Ολοκληρώνοντας, η Δ/ντρια μιλώντας και στις δύο ομάδες τόνισε πόσο χρειάζεται η ανάληψη δράσης από τους νέους όλους του κόσμου για να υπάρξει αλλαγή στα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων παιδιών από διαφορετικές χώρες… η αντίληψη των παιδιών για τα προβλήματα που μοιάζουν τοπικά αλλά είναι παγκόσμια και η θέληση για ανάληψη δράσης μέσα από μικρές και καθημερινές αλλαγές.

gifu3

Η επικοινωνία έγινε στα Αγγλικά με την βοήθεια, την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Δ/ντριας, της εκπαιδευτικού των Αγγλικών των Ε1-Ε2-Δ2 και της εκπαιδευτικού της Δ2 τάξης.

Ευχηθήκαμε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τη νέα σχολική χρονιά!

Δείτε εδώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας για την 1η συνεδρία.

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;