Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του ΕΚΦΕ μαζί με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κυράς Βρύσης ήρθαν στο σχολείο μας.
Οι μαθητές του Δημοτικού χωρισμένοι σε ομάδες παρακολούθησαν αλλά και έκαναν πειράματα με βοηθούς μαθητές του Γυμνασίου.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους που μας βοήθησε να προσεγγίσουμε λίγο καλύτερα τον κόσμο της Φυσικής.

Από τις εντυπώσεις των μαθητών:
Η ημέρα που κάναμε τα πειράματα θα μας μείνει αξέχαστη. Μας ευχαρίστησε περισσότερο που ήρθαν τα παιδιά από το Γυμνάσιο για να μας κάνουν τα πειράματα. Το πιο εντυπωσιακό ήταν όταν ο κύριος της Φυσικής έφτιαξε ένα μείγμα από διάφορες ουσίες και έβαλε φωτιά στα χέρια του.
Παναγιώτης, Ζωή, Νικόλας

Μας επισκέφτηκαν τα παιδιά του Γυμνασίου μας . Το πρώτο δίωρο δύο κορίτσια μας έκαναν διάφορα πειράματα για τα οξέα , βάσεις , άλατα. Μας άφησαν να κάνουμε κι εμείς. Ήταν κάτι συναρπαστικό επειδή το σχολείο μας δεν έχει την δυνατότητα να μας τα προσφέρει .
Το δεύτερο δίωρο ήρθανε δύο αγόρια από την τρίτη γυμνασίου και μας έδειξαν διάφορα πειράματα με τον μαγνητισμό . Το πείραμα που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν αυτό με το λέιζερ .
Την επόμενη ώρα μας έκαναν πειράματα με φωτιές στην αυλή. Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν όταν έβαλαν φωτιά στα χέρια τους .
Μάθαμε πολλά και κάναμε διάφορα πειράματα και όλα τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν , μαζί και εμείς .
Φαίη , Ελένη , Κωνσταντίνος


Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να κάνουμε μερικά από τα πρωτότυπα πειράματα που αφορούν τον ηλεκτρομαγνητισμό. Ύστερα αναφερθήκαμε σε πειράματα μειγμάτων, κάτι που μας φάνηκε ιδιαίτερο εντυπωσιακό.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν τα πειράματα που μας παρουσίασε ο καθηγητής Φυσικής και ιδιαίτερα το πείραμα με τη φωτιά.
Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία.
Ιωάννα ,Αγγελική , Παρνίτα , Κερενζίτ

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου μαζί με τον καθηγητή τους της φυσικής. Μας έκαναν πολλά πειράματα σε σχέση με το φως, τα οξέα τις βάσεις και τα άλατα, τον ηλεκτρομαγνητισμό αλλά και πειράματα με φωτιές. Τα περισσότερα πειράματα τα πραγματοποιούσαν οι μαθητές που ήταν πολύ σοβαροί ακριβώς σαν έναν δάσκαλο. Ακόμη, τα παιδιά, μας επέτρεψαν να κάνουμε και διάφορα πειράματα που μας εντυπωσίασαν. ?Έπειτα βγήκαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου και ο καθηγητής άναψε φωτιές και έκανε μερικά πολύ εντυπωσιακά πειράματα.
Σπυριδούλα

Ακούσατε, ακούσατε!

Τι ώρα είναι;